Adriaan Aerts’ site

“Clubliefde bij voetballers bestaat niet meer, Abe Lenstra was de laatste.”

“Goeie dingen hebben veel tijd  en geduld nodig, en dat laatste heb ik niet.”

“Alles gaat voorbij, maar het gaat erom wat je er in de tussentijd mee doet.”

 
 

© Adriaan Aerts

Mijn naam is Adriaan Aerts en Ik ben geboren met een spieratrofie. Hierdoor kan ik geen gebruik maken van mijn armen of benen en zit ik dus in hele stoere rolstoel, mijn “Hummer”. In m’n rolstoel zit een afstandsbediening die ik bedien met m’n vinger, zodat ik in mijn woning alles kan bedienen, zoals de deuren automatisch open- en dichtdoen en de lichten aan- of uitzetten en nog veel meer. Op die manier woon ik lekker “op m’n eigen” in hartje stad Tilburg.

Hoi

24/7

Ik kan 24 uur en 7 dagen per week bellen voor assistentie van een ADL-er. Een ADL-er is een hulpverlener die assisteert bij Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Ik hoef dus niets af te spreken of mezelf te verantwoorden. Wanneer en waarvoor ik hulp nodig heb, beslis ik zelf.


Mijn woning bestaat uit een huiskamer, een keuken, berging, een slaapkamer en een kantoor. Dat laatste heb ik ingericht voor m’n grote passie: digitale videobewerking en grafische vormgeving. Voor het toetsenbord gebruik ik ‘n stokje en type ik met mijn mond, de muis bestuur ik via m’n “Hummer”.


Apples met Peren vergelijken

Voor het maken van videomontages en het maken van grafische vormgeving, gebruik ik Apple machines. Voorheen was ik een Windows-gebruiker, maar je kunt dan ook geen Apples met Peren vergelijken. Voor diegenen die een nieuwe en/of andere computer gaan aanschaffen, een gratis advies: “Ga eens kijken bij een mooie Apple-store”...

2012